SNauke2023

У понедељак, 27.фебруара, у нашој школи одржан је сајам науке под називом "Будући послови су у физици". На сајму су учествовали ученици одељења 6/5, 8/1 и 8/3.

Овај пројекат осмислила је и реализовала наставница физике Александра Обрадовић. Ученици 6/5 приказали су нам разне занимљиве експерименте и огледе из области мерења, равномерног праволинијског кретања, хидрогенских горива, силе трења, звезданог неба, магнетне и еластичне силе и улоге физике у оквиру заштите животне средине.

Ученици осмих разреда, полазници слободне наставне активности Предузетништво, у сарадњи са наставницом Марјаном Младеновић осмислили су и израдили флајере са приказом занимања садашњости и будућности у којима ће дате области и закони физике имати кључну улогу.

Циљ овог пројекта јесте сарадња са својим друговима вршњацима као и сарадња са ученицима виших разреда у циљу размене знања и искустава, оспособљавање ученика да стечена знања практично примене и повежу са предузетничким начином размишљања, да сами изаберу оглед, истраже узроке и последице, проуче постојећа занимања где се ови закони физике већ примењују или ће се евентуално примењивати у неким новим пословима будућности.

Уз одељење 6/5, у пројекту су учествовали и ученици осмог разреда: Анђела Јеремић, Нина Јелић, Лена Дугић Петровић, Сара Гобељић, Тамара Милошевић, Душан Милић, Реља Стојиловић, Страхиња Крзман, Андреј Милутиновић, Миа Шпањевић, Неда Костић, Елена Тешић, Лена Стошић, Мина Мирковић, Зоја Сантрач, Зоја Прело, Марта Лукић и Теа Максимовић.

Посебни гости сајма науке били су малишани из ПУ "Радосно детињство" са својим васпитачима. Будући школарци имали су прилику да виде како изгледа један угледни час у вишим разредима, да погледају занимљиве експерименте из физике и друже се са ученицима наше школе.

Како смо се провели на сајму можете да погледате у нашој галерији слика и у кратком видео-клипу на нашем Јутјуб каналу.