Josif Pančić

Платформа Едмодо као подршка настави на даљину

Поштовани родитељи и ученици, наставници виших разреда наше школе користиће онлајн платформу Едмодо (www.edmodo.com) као подршку настави на даљину. Употребом Едмода наставници и ученици биће у могућности да остваре интеракцију и размену материјала, а све у функцији бољег савладавања програмских садржаја.

Скоро сви ученици виших разреда већ имају своје налоге на Едмоду и користе га кроз предмет Информатика и рачунарство. Један број ученика користи Едмодо и кроз Географију.

Како ћете се повезати са другим предметима и наставницима?

Након логовања на Едмодо, потребно је да у горњем левом делу почетне странице Едмода кликнете на три тачкице (поред наслова My Classes), па изаберете опцију Join a Class, унесете код за одговарајући предмет и кликнете на Join (или Приступи). Кодове за све предмете добићете од својих разредних старешина.

 

 

Шта ако немате налог на Едмоду?

Ученици који немају свој налог на Едмоду, односно нису повезани ни са једним наставником и предметом, треба да га направе. Налог се прави тако што на почетној страници Едмода (www.edmodo.com) кликнете на опцију Student (или Ученик, ако је на српском), Унесете име, презиме, корисничко име, лозинку и код једног предмета. Након што направите налог за један предмет, за све остале предмете НЕ ПРАВИТЕ НОВЕ НАЛОГЕ,  већ се улогујете на Едмодо и повезујете се са другим предметима и наставницима, како је објашњено у претходном делу текста.

 

 

За све додатне нејасноће око прављења налога и придруживање наставницима и предметима можете се обратити на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .