PosetaPredsk2023

Ове школске године сарадња са предшколским установом је реализована кроз бројне занимљиве пројекте, посете, заједничке активности у нашој школи или вртићу, уживо или преко компјутерског екрана. Трудили смо се да и ми дамо свој допринос како би прелазак из вртића ка школи био лакши и лепши.

У току првог полугодишта професорка биологије Драгана Јешић укључила се у пројекат предшколске групе, угостила је децу из вртића, упознала их је са кабинетом биологије и свим занимљивим моделима и постерима који красе простор, и који доприносе да се лакше савлада градиво биологије. Наставница је причала о грађи тела, показала им је скелет човека, модел унутрашњих органа ... Кроз игру, деца су учила о грађи тела и причала о важној теми – здрављу. После тога, предшколце су угостили ученици осмог разреда. Заједно са професорком ликовне културе Драганом Ристић цртали су различитим техникама, на тему здравља и правили лутку Здравка.

Наставили смо дружења и у другом полугодишту кроз заједничку активност предшколаца и ученика четвртог разреда. Учитељ Зоран Гаврић и учитељица Сандра Мирчић осмислили су сјајан начин да, пројекат Слова којима се група бавила, оживе кроз заједнички рад са старијим другарима. Из овог заједничког стваралачког рада настали су бројни прелепи дечији радови.

Први пут имали смо организовану виртуалну посету групе вртића ученицима школе. Домаћини су били ученици другог разреда, 2-6 и учитељица Сузана Милаковић. Иако помало изненађени начином посете школи, предшколци су имали бројна питања за ученике. Већ сутрадан, другари су дошли у школу, упознали се и поделили клупе са другарима из  одељења 2-6. Заједно су пустили бројне балоне у школском дворишту. Осмеси и срећа на лицима малишана говорила нам је да су се већ помало навикли на нови простор, на школу..

Наши млађи другари били су гости и специјалног часа физике и информатике. Сајам науке, посебно пројекат „Послови будућности су у физици“ јако их је заинтересовао, па су са пажњом посматрали бројне експерименте које су ученици шестог и осмог разреда, уз вођство професорке Александре Обрадовић и професорке Марјане Младеновић, приредили за своје мале госте.

Радујемо се новим дружењима, чекамо април и почетак тестирања будућих првака, и нове генерације ученика који ће од септембра седети у клупама наше школе.

Велики поздрав од  ваше психологице Милене