PreduzetnistvoPred

У среду, 22. марта, ученици седмих и осмих разреда који су изабрали слободну наставну активност предузетништво имали су прилику да присуствују занимљивом предавању о предузетништву које је одржао господин Синиша Кресојевић, успешан предузетник.

Предавање је имало за циљ да инспирише ученике да размисле о предузетништву као могућој каријери и да им пружи увид у свет предузетништва.

Предавање је започето представљањем најпознатијих светских предузетника у ИТ индустрији, а затим смо имали прилику да упознамо професионални пут госта предавача и чујемо причу о томе како је започео свој посао и које су биле највеће препреке на том путу. Ученици су имали прилику да чују о његовим искуствима у вођењу посла, али и о изазовима са којима се предузетник суочава у пословном свету.

Господин Кресојевић  је такође говорио о томе шта је по његовом мишљењу кључ успеха у предузетништву. Он је нагласио да је битно имати јасну визију и циљеве, бити спреман да стално учиш и унапређујеш се, као и да је потребно бити стрпљив и истрајати у остварењу својих циљева.

Током предавања, ученици су имали прилику да постављају питања и разговарају са предузетником. Гост предавач је одговарао на питања ученика и делио савете о томе како успешно покренути сопствени бизнис и како се носити са изазовима у том процесу.

Ово изузетно посећено предавање било је корисно искуство за све ученике, јер су добили прилику да чују из прве руке како изгледа бити предузетник и шта је потребно да би се успело у овом послу. Надамо се да ће ово предавање инспирисати неке од ученика да се одлуче за предузетништво као каријеру и да ће им помоћи да боље разумеју свет предузетништва, да стекну вештине и знања која ће им бити од користи у будућности и да остваре своје снове.

Захваљујемо господину Синиши Кресојевићу на издвојеном времену и гостовању у нашој школи.

 

 

Презентацију са предавања можете преузети овде: