ZnanjeNaDar

У жељи да се деци олакшају потешкоће са учењем, односно да им се помогне како лакше да овладају школским градивом, организован је специјалан едукативни пројекат „ЗНАЊЕ НА ДАР – Чукарица 2023“.

Програм спроводи Удружење стваралачки центар из Београда уз подршку Градске општине Чукарица. Пројекат има за циљ да помогне ученицима основних школа са територије општине Чукарица да овладају техникама учења које ће им помоћи у савладавању школског градива и у постизању бољих резултата током образовања. Програм је намењен свим ученицима, онима који имају проблема у учењу, а и онима који се припремају за такмичења.

Главни програм пројекта чине четири едукативне радионице Супер памћење које ће се одржати током месеца октобра. Ученици ће на радионицама научити како да на лакши и ефикаснији начин упамте школско градиво и како да се успешно присете наученог, у тренуцима када одговарају или раде тест у школи. Сви учесници програма научиће како да побољшају концентрацију, како да са већом пажњом приступе учењу, а научиће и меморијске технике које ће моћи да примене током даљег процеса учења.

Програм води искусни предавач и педагог, инструктор интелектуалних вештина Бобан Стојанов, аутор књига „Брзо учење’’ и „Тесла циљеви’’.

Програм  је бесплатан и предвиђено је да учествује укупно 20 ученика шестог разреда. Учесници ће добити сав потребан материјал за радионице, а на крају, сви који заврше, добиће и диплому.