Занимања која волимо

Ученици осмих разреда, у оквиру слободне наставне активности Предузетништво, имали су задатак да изаберу омиљени образовни профил. Истражили су информације о школама које образују тај образовни профил, минималном броју бодова из претходних школских година, условима уписа, могућностима запошљавања и наставка школовања, као и за које послове су оспособљени након завршетка школовања. Обратитили су пажњу и на особине и вештине које су потребне за успешну каријеру, као и како наставити школовање после средње школе.

Задатак су радили ученици осмог разреда: Сара Гобељић, Нина Јелић, Маша Митов, Филип Величковић, Реља Стојиловић, Душан Милић, Андреј Милутиновић, Анђела Јеремић, Тамара Милошевић и Лена Дугић-Петровић.

 

Video
 
Arh
  

 Vet

 

 

Djs 
 

Adv

   
 Psih
Ekon
   
 

It
 

 

 

 

Сајам науке: Будући послови су у физици

Ученици осмих разреда, полазници слободне наставне активности Предузетништво, учествовали су у пројекту "Будући послови су у физици". Пројекат је осмислила наставница физике Александра Обрадовић. Пројекат је осмишљен као сајам науке, а кроз њега су приказани разни експерименти и огледи из области мерења, равномерног праволинијског кретања, хидрогенских горива, силе трења, звезданог неба, магнетне и еластичне силе и улоге физике у оквиру заштите животне средине.

Осмаци - предузетници осмислили су и израдили флајере са приказом занимања у којима се представљени закони физике већ примењују или ће се евентуално примењивати у неким новим пословима будућности.

У пројекту су учествовали: Анђела Јеремић, Нина Јелић, Лена Дугић Петровић, Сара Гобељић, Тамара Милошевић, Душан Милић, Реља Стојиловић, Страхиња Крзман и Андреј Милутиновић.

 fizika1  fizika2  fizika3  fizika4
Сила трења Заштита животне средине Звездано небо Магнетне силе

 

 

 

Занимања прошлости, садашњости и будућности

Ученици седмих разреда имали су задатак да опишу једно занимање садашњости које би требало да нестане, затим једно занимање садашњости које би требало да опстане и у будућности, и на крају да опишу и треће занимање: занимање које данас не постоји, али ће се појавити у будућности. Који ће фактори утицати на појаву тог занимања, зашто је то занимање корисно и који је циљ тог занимања?

Задатак су радили ученици седмог разреда: Мила Станојевић, Ива Лабовић, Софија Миленковић, Јован Радић, Марко Трајковић, Андреј Јовановић, Коста Терзић, Павле Читаковић и Лука Михајловић.

       
       
Poslovi4 Poslovi3 Poslovi1 Poslovi2

 

 

Радови ученика седмих и осмих разреда - школска година 2022/23